BODYPUMP

Wat is BODYPUMP?

BODYPUMP is een workout die is ontworpen om je strak, slank en fit te krijgen. De combinatie van wetenschappelijk onderbouwde bewegingen, motiverende instructeurs en geweldige muziek helpt je om veel meer te bereiken dan je in je eentje zou kunnen.

Voordelen van BODYPUMP

  • Verbrandt tot wel 540 calorieën per les;
  • Voorkomt verlies van spiermassa;
  • Het maakt je sterker;
  • Voorkomt een verlaging van de stofwisseling;
  • Maakt botten sterker;
  • Verbetert de weerstand;
  • Verlaagt de bloeddruk;
  • Verbetert het spieruithoudingsvermogen;
  • Het traint je hart, op een veilige manier.

Voor wie is BODYPUMP?

Voor een BODYPUMP workout zijn er drie opties voor alle niveaus. Als je nieuw bent, begin dan met zeer lichte gewichten. Doe misschien zelfs alleen de eerste vier of vijf nummers een paar keer per week. Je zult zien dat je kracht na een paar sessies toeneemt.

Wat heb je nodig bij BODYPUMP?

Bij alle lessen wordt er gebruik gemaakt van een bar met gewichtsschijven en een step. Je moet comfortabele kleding dragen en ondersteunende schoenen. Breng daarnaast je eigen drinkflesje en een handdoek voor het zweten mee.

Waarom werkt BODYPUMP?

De effectiviteit van BODYPUMP zit in het Rep Effect, een bewezen formule die spieren vermoeit middels lichte gewichten en veel reps, dit is het geheim tot het ontwikkelen van strakke, atletische spieren.

Hoe vaak zou ik BODYPUMP moeten doen?

Tijdens een les daag je alle grote spiergroepen uit, dus we raden je aan niet meer dan 2 tot 3 lessen per week te doen, zorg ervoor dat je een rustdag tussen sessies hebt zitten. Voeg hier twee tot drie cardio lessen aan toe en je hebt een strakker en slanker lichaam in no time. Benieuwd wanneer je deze geweldige les kan volgen? Klik dan hier voor ons lesrooster.

Hoeveel gewicht moet ik tillen tijdens BODYPUMP?

Er is geen druk om zwaar te tillen in een les. De hele workout is geprogrammeerd op veel reps met weinig gewichten. Continue vooruitgang is echter de sleutel om het meeste uit iedere krachttraining te halen, dus je moet meer gewicht tillen naarmate je sterker wordt. Als je tijdens een les het niet warm krijgt en je niet zweet en gemakkelijk het einde van ieder nummer kunt halen, heb je waarschijnlijk te weinig gewicht. We raden je aan een paar nummers te kiezen waarvan je denkt dat je meer gewicht kunt tillen en hier een extra schijf aan toe te voegen. Denk eraan, als je voelt dat het gewicht dat je tilt je techniek verslechtert, stop dan een paar reps en reset of verminder gewoon je gewicht.